Petya ransomware gekraakt via Algoritme

Ben je één van de slachtoffers van Petya? Je kan de harde schijf redden met behulp van een gratis tool. De beveiliging van Petya is gekraakt, waardoor het nu mogelijk is om de hardeschijf te herstellen. 

Ransomware

Enkele weken geleden kwam een nieuwe vorm van ransomware aan het licht, in tegenstelling tot Petya versleutelt Petya de volledige hardeschijf. Bovendien zorgt Petya ervoor dat je je computer niet langer kan opstarten.

Leostone komt met een oplossing om zo de hardeschijf wee toegankelijk te maken. Om de tool van Leostone te kunnen gebruiken, dien je je  startup drive van je computer te verwijderen en verbinden met een Windows-pc die niet geïnfecteerd is. Daarna dien je eerst de getroffen harde schijf uit te lezen, dit kan je handmatig doen of met behulp van een aantal applicaties.

Algoritme voor de ontgrendeling

Stone heeft een methode ontwikkeld op basis van een algoritme dat een decryptiesleutel aanmaakt,  waarmee je de computer kan vrijgegeven. De gevonden informatie moet op een speciale pagina ingevoerd worden, waarna er een decryptiesleutel gegenereerd moet worden.

Plaats de getroffen schijf weer terug in je pc en start deze op. De ransomware zal uiteindelijk vragen om de sleutel. Nadat de key is ingevoerd is de harde schijf weer toegankelijk.

 

Vorig artikelMogelijke specificaties Galaxy Note 6 opgedoken
Volgend artikelHTC 10 vanaf begin mei in Nederland voor € 749

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in