Apple blijft opnieuw minder iPhones produceren

Apple zal dit jaar net zoals vorig jaar minder iPhones produceren. De productie van de iPhone 6s en 6s Plus blijft laag vanwege tegenvallende verkopen van de iPhone. 

iPhone_6_PLUS_preview_MG_1875-1500x1000

De iPhone SE wordt op dit moment ook redelijk weinig verkocht, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. De aandelen zijn met 1,8 procent gedaald nadat het nieuws naar buiten was gekomen over de productie.

Apple besloot in het eerste kwartaal de productie van de iPhone 6s en 6s Plus met 30 procent te verlagen. Er werd verwacht dat in het tweede kwartaal de productie weer ophoog zal gaan, maar dat is dus niet het geval.

Als we het Japanse Nikkei mogen geloven betekent dat dat er ongeveer 30% minder wordt geproduceerd dan vorig jaar. Naar verwachting zal de iPhone 7 welke in september op de markt zal verschijnen de productie weer moeten vergroten.

Dalende verkoop

Apple wilde nog niet op de geruchten reageren, maar er is duidelijk een dalende verkoop zichtbaar. De daling heeft een aantal oorzaken, waaronder de dalende verkopen op de Chinese markt. Verder was de iPhone 6S niet zo gewild als de iPhone 6. De verschillen zijn tussen de twee iPhones ook behoorlijk klein.

Vorig artikelHuawei komt met eigen VR-Headset
Volgend artikelHuawei werkt aan nieuwe Huawei 7P tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in