Strengere regels voor vliegen met drones in Nederland

Eind dit jaar komen er strengere regels voor hobbyisten die vliegen met drones. Gebruikers van drones mogen nu maximaal 50 meter hoog en maximaal 100 meter bij de bestuurder vandaan vliegen. Zo staat vermeld in een kamerbrief van staatssecretaris Dijksma. 

Hexo+ Drone

De overheid is ook van plan om een campagne te starten voor het veilig vliegen met drones. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op de radio, via advertentie en reclameposters.

Drone in de buurt van Schiphol

Directe aanleiding voor het aanscherpen van het drone gebruik in Nederland is het incident op Schiphol. De staatssecretaris is momenteel in overleg met verschillende fabrikanten om zo te zorgen dat de drones niet in de buurt van luchthavens kunnen vliegen. Deze technologie wordt ook wel ‘geo-fencing’ genoemd.

Naast harde regels wordt de brief ook nog gepleit voor het behalen van een brevet voor bestuurders van drones. Ook moet de handhaving toenemen en willen ze dat er technische beperkingen wordt ingebouwd zodat drones niet in bepaalde gebieden kunnen vliegen of tot een maximale hoogte.

Volgens de ondertekenaars van de brief, waaronder KLM en de Schiphol Group, vormen de huidige regels een gebrek aan gevaar voor de luchtvaart.

 

 

Vorig artikelTestversie Android N beschikbaar voor Xperia Z3
Volgend artikelDJI presenteert nieuwe Matrice 600 drone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in