Microsoft zakt opnieuw verder weg in smartphonemarkt

Microsoft heeft afgelopen kwartaal opnieuw minder smartphones verkocht. Het aantal Lumia smartphones is blijven steken op 2,3 miljoen exemplaren, een daling van ruim 75 procent ten opzichten van vorig jaar. 

Microsoft

Microsoft mag verder niet klagen over afgelopen kwartaal, het bedrijf wist het afgelopen kwartaal een omzet te behalen van 20,5 miljard dollar en een winst van 3,8 miljard dollar. Goede resultaten, maar de winst is wel gedaald vanwege de slechte resultaten van de smartphone divisie.

Het afgelopen kwartaal heeft Microsoft slechts 2,3 miljoen exemplaren verkocht, vorig jaar waren dat er nog 8,6 miljoen. De omzet uit smartphones is met 46 procent afgenomen. Wel lijkt het erop dat Microsoft binnenkort vele miljoenen moet afschrijven op de huidige voorraad van de Lumia smartphone.

De meeste omzet van Microsoft komt uiteindelijk uit de zakelijke producten. De omzet van Office 365 is flink gestegen en Azure verbreekt alle records en zijn gestegen met ruim 120 procent tot ruim 10 miljard dollar.

Vorig artikelDJI presenteert nieuwe Matrice 600 drone
Volgend artikelTips voor het besparen van MB’s met populaire apps

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in