Nokia keert terug als telefoonmerk na overname door HMD

Nokia gaat binnenkort weer nieuwe smartphones verkopen onder de eigen merknaam. Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het een tak van zijn smartphone divisie aan een dochteronderneming van Foxconn heeft verkocht.

Nokia-X

Microsoft heeft al jaren problemen met de Windows Phone’s. De afgelopen jaren verschenen er regelmatig Windows Phone smartphones met behoorlijk goede specificaties. Maar vooral het gebrek aan apps zorgt ervoor dat Windows Phone populaire systemen zoals Android en iOS moet voorlaten.

Een dochteronderneming van Foxconn heeft de feature tak van Microsoft overgenomen, het gaat hierbij vooral om de simpele smartphones. Featurephones zijn simpele mobiele telefoons zonder veel smartphonefuncties. De nieuwe Nokia smartphones en tablets zullen op Android werken en worden gemaakt door het Finse HMD Global Oy

Microsoft blijft wel eigenaar van de smartphonetak. De licentie op de Nokia-merknaam komt wel te vervallen en gaat naar HMD. Microsoft zegt wel dat de Lumia smartphones ondersteund blijven worden, en door zal gaan met de ontwikkeling van Windows 10 voor de Lumia smartphones.

Vorig artikelBerichtenapp Google Spaces gericht op kleine groepen
Volgend artikelHerinstallatie Windows 7 makkelijker geworden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in