Larry Page werkt aan vliegende auto met Zee.Aero

Google oprichter Larry Page is inmiddels CEO van het moederbedrijf Alphabet. Al jaren is hij ook eigenaar van Zee.Aero, een bedrijf welke zich richt op de ontwikkeling van een vliegende elektrische auto. 

Vliegende auto’s de toekomst

Zee.Aero is begonnen met de ontwikkeling van een elektrisch voertuig dat verticaal kan opstijgen en landen, maar wel verder kan vliegen als een normaal vliegtuig. Larry Page heeft het bedrijf opgericht en zou persoonlijk geld steken in het bedrijf, wel is er een voorwaarde dat zijn betrokkenheid geheim zal blijven. Volgens bronnen is er inmiddels al ruim 100 miljoen dollar eigen geld in gestoken.

Zee.Aero

Het pand van Zee.Aero is logisch geplaatst vlak naast het kantoor van Google in Mountain View. Voor het project zijn er ongeveer 150 mensen in dienst en Page financiert het helemaal zelf. Met een vermogen van 37 miljard heeft hij genoeg draagkracht om het project zo van de grond te krijgen.

Oud-medewerkers vertellen tegenover Bloomberg dat Page het project niet echt zag als een hobbyproject. Page wil dat de vliegende auto echt werkelijk zal worden, of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Er zijn behoorlijk veel technische uitdagingen aan verbonden.

Vorig artikelMotorrijden met de meest recente elektronische technieken
Volgend artikelModulaire Moto Z: Topsmartphone met modulaire functionaliteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in