OnePlus 3 officieel: 5,5-inch, 6GB aan RAM

OnePlus heeft dinsdagavond tijdens een evenement de nieuwe OnePlus 3 smartphone officieel onthuld. De nieuwe smartphone is volledig van metaal en beschikt over maximaal 6GB aan werkgeheugen. Intern is er een Snapdragon 820 processor te vinden in de smartphone. 

OnePlus-3

Specificaties OnePlus 3

De OnePlus 3 is de eerste smartphone van OnePlus welke de beschikking heeft over een volledig metalen unibody behuizing. Het toestel heeft een snellere chipset welke de beschikking heeft over 6GB aan RAM.

OP3

Alle varianten wordt uitgeleverd met een 5,5-inch Full HD AMOLED scherm. Ook de high-end Snapdragon 820 processor is aanwezig onder de motorkap. Dit is een chipset welke op dit moment bij vele high-end smartphones wordt gebruikt.

OnePlus heeft vele verbeteringen toegepast aan de smartphone, waaronder een volledig metalen behuizing en OxygenOS 3.0. Deze software is vooral gericht op 6.0.1 met enkele aanpassingen.

Net zoals bij de OnePlus 2 is er opnieuw een mogelijkheid tot dual sim. Er is een USB C 2.0-poort aanwezig met de mogelijkheid om het toestel snel te laten. Hiermee is de 3000mAh binnen 30 minuten voor ruim 60 procent op te laden. Uiteraard mag ook 4G ondersteuning, Bluetooth 4.2 en WiFi niet ontbreken.

OnePlus heeft voor de camera aan de achterzijde een IMX298-sensor van Sony gebruikt voor de camera. Het gaat hierbij om een 16 megapixel sensor met optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde is er een 8 megapixel camera aanwezig.

Meerdere varianten

De OnePlus 3 komt uiteindelijk in meerdere varianten beschikbaar. Standaard is het exemplaar met 64GB interne opslag en 6GB aan RAM. Mogelijk komt er ook nog een 4GB variant beschikbaar van de smartphone.

Beschikbaarheid

Dit jaar geen invites, de smartphone is per direct te bestellen via de website. In Nederland wordt de smartphone verkocht voor 399 euro. Het toestel wordt vanaf 17 juni verzonden.

Vorig artikelDuidelijke foto’s OnePlus 3 opgedoken
Volgend artikelPlayStation VR verkrijgbaar vanaf 13 oktober voor 399 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in