Apple AirPort-router firmware vatbaar voor malware

De draadloze AirPort routers van Apple blijken kwetsbaar voor malware. Zo zit er een kwetsbaarheid in de DNS. In het ergste geval kan er malware op de router worden uitgebracht, inmiddels is er een firmwarefix uitgebracht voor de AirPort router. Deze fix moet wel handmatig uitgevoerd worden. airport_family

Gebruikers moeten de gratis AirPort Utility van Apple downloaden om daarmee via de tool de firmware te installeren voor het specifieke AirPort model. Met de nieuwe firmware wordt er een fout gefixt in het DNS-protocool van de AirPort router. De DNS is een belangrijk onderdeel, aangezien de DNS zorgt voor de omzetting van domeinnamen tot ip-adressen.

AirPort Base Station Firmware 7.6.7 en 7.7.7 zijn kwetsbaar. Alle apparaten met de firmware 7.6.7 en 7.7.7 zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat er een update uitgevoerd zal worden op het apparaat. De firmware-updates voor de AirPort-apparaten zijn eind vorige maand al uitgebracht, maar zijn al bijna een maand stilgehouden door Apple. De betreffende kwetsbaarheid is negen maanden geleden al gerapporteerd bij Apple.

Vorig artikelKPN start test met televisie- uitzendingen in 4K-kwaliteit
Volgend artikelRearVision: Slimme auto camera via app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in