BMW en Intel starten over vijf jaar met productie van zelfrijdende auto

De geruchten over een samenwerking met Intel en Mobileye blijken te kloppen. BMW heeft officieel laten weten dat het bedrijf zal samenwerken met de twee bedrijven aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Volgens BMW moet over vijf jaar de eerste zelfrijdende auto van BMW in productie gaan. 

BMW-100Om in 2021 met een volledig zelfrijdende auto te komen gaat het bedrijf samenwerken met MobileEye en Intel. Intel zal zorgen voor de rekenkracht en Mobileye voor de camera en sensor technologie.

BMW heeft de grootste plannen, het is de bedoeling dat er een zelfrijdende auto wordt ontwikkeld waarbij de chauffeur niet meer op de weg hoeft te letten. Alles gaat autonoom en volledig automatisch. Hiervoor is uiteraard veel rekenkracht vereist, dit gaat Intel verzorgen.

Concurrentie met Tesla

De drie bedrijven willen op een kort termijn al een eerste prototype tonen. BMW gaat hiermee de concurrentie aan met onder andere Tesla. Wel wil BMW pas de auto op de markt brengen als de technologie 100 procent betrouwbaar is. BMW heeft kritiek uitgegeven over Tesla dat de techniek te snel op de markt is gebracht.

Vorig artikelGelekte afbeeldingen tonen Samsung Galaxy Note 7 smartphone
Volgend artikelMicrosoft werkt aan Surface all-in-one desktop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in