Tesla levert opnieuw te weinig auto’s af

Het loopt nog niet helemaal soepel bij Tesla. Het bedrijf heeft onlangs met de Tesla Model 3 een flink aantal pre-orders binnen gehaald. De bestellingen voor de Tesla Model S en de Tesla Model X blijven ook binnen lopen. Toch levert Tesla weer te weinig auto’s afgelopen kwartaal. Volgens Tesla wordt er hard gewerkt aan het opschalen van de productie. 

Tesla-P90-22Vanaf april tot juni rolden er in totaal 14.370 toestellen van de band. Dat lijkt veel, toch zijn het er 2630 minder dan gepland. Er staan momenteel nog een flink aantal nieuwe Tesla’s te wachten op de vrachtwagens en schepen.

Het is niet het eerste kwartaal dat Tesla de doelstelling niet heeft behaald, het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf minder auto’s afgeleverd door een tekort aan onderdelen.

Tesla geeft aan dat er hard wordt gewerkt aan het productieschema. Het bedrijf kan ook niet anders aangezien er ruim 400.000 bestellingen openstaan voor de Tesla Model 3. De productie moet en zal ophoog moeten gaan. In het eerste half jaar van dit jaar moeten er ongeveer 50.000 voertuigen afgeleverd worden, ter vergelijking dat is net zoveel als de totale productie van vorig jaar. In 2018 heeft Tesla het doel om 500.000 auto’s per jaar af te leveren.

Vorig artikelXiaomi Mi5S en Mi Note 2 beschikken over drukgevoelig scherm
Volgend artikelOnePlus stopt met verspreiding OTA Update vanwege problemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in