Windows 10 groeit minder snel dan verwacht

Microsoft denkt dat het eerder opgelegde doel van 1 miljard Windows 10-apparaten in 2018 niet behaald zal worden, vooral vanwege de tegenvallende Windows 10 verkopen. 

Windows-10Windows 10 is een van de snelst groeiende Windows-versies, dit komt vooral omdat Windows 10 gratis wordt uitgebracht als upgrade voor de oudere systemen. Microsoft laat weten dat ze tevreden zijn met de voortgang tot nu toe, maar wel zal het langer duren voordat het doel van 1 miljard Windows 10-apparaten wordt behaald.

Om de mijlpaal te bereiken moet Microsoft groeien op de mobiele markt, volgens jaar zal dit naar verwachting gebeuren met de komst van de Surface smartphone. Microsoft geeft aan dat Windows 7 en Windows 8.1 gebruikers tot eind juli gratis kunnen upgraden naar Windows 10. Na de gratis upgrade periode wordt het OS voor ongeveer 120 euro verkocht.

Microsoft wil in de zomer een grote update uitbrengen voor Windows 10, het gaat hierbij om de nieuwe Anniversary update. Er is een releasedatum van 2 augustus vast gehouden voor de upgrade naar het nieuwe platform.

Vorig artikelMeer dan één miljoen Nederlanders actief met Pokémon Go
Volgend artikelOverheid betaalt 1,7 miljoen voor Windows Server 2003

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in