Sony FDR AX53: Handzame camcorder met professionele functionaliteiten


Sony is al jaren actief op de markt van de handycam camcorders, ook de markt voor de video apparatuur staat zeker niet stil. Met de opkomende technieken zoals 4K en nieuwe CMOS-sensors gaat de kwaliteit met stappen omhoog. De nieuwe Sony FDR AX53 is een van de nieuwste videocamera’s welke beschikt over de laatste technieken en professionele functionaliteiten voor een interessante adviesprijs. 

Sony-AXDe nieuwe Sony FDR AX53 is een zeer goede all-round videocamera welke beschikt over indrukwekkende specificaties. Naast prima beeld is de 4K camcorder van Sony ook uitgerust met geavanceerde geluidsprestaties.

Sony Exmor R CMOS-sensor

FDR-AX33_1_B_phamtom-1200De Exmor R Cmos Sensor een hoogwaardige sensor welke behoorlijk groot is. Hierdoor is de camera gevoeliger, wat zorgt voor stabiele en heldere beelden met een hoge resolutie. Uit test resultaten blijkt dat de Exmor R CMOS-sensor ook met weinig licht prima kan filmen.

ZEISS objectief

Het eerste wat opvalt is het grote ZEISS objectief welke aan de voorzijde is te vinden. Het objectief heeft een groothoeklens van 26,8mm.

Stabiele beelden en geluid met minder ruis

Onder de motorkap van het apparaat is er behoorlijk veel techniek te vinden. Zo beschikt de Sony FDR-AX53 over Intelligent Active Mode met beeldstabilisatie verdeeld over 5 assen, hierdoor worden de trillingen maximaal voorkomen.

Door de nieuwe microfoon met een volledig nieuw ontwerpen structuur is de opname-kwaliteit ook flink omhoog gegaan met minder ruis. Sony heeft een microfoon toegepast welke vanuit vijf richtingen geluid kan opnemen.

Balanced Optical SteadyShot

De camera maakt gebruik van Balanced Optical Steadyshot, hierdoor zijn de trillingen minder zichtbaar. Het verschil wordt duidelijk getoond in een video van Sony. Rechts het beeld met Balanced Optical SteadyShot. Vooral tijdens het inzoomen is het resultaat duidelijk zichtbaar.

Professionele functionaliteiten

De Sony FDR AX53 heeft ook een aantal functionaliteiten welke normaal gesproken alleen bij de professionele en duurdere exemplaren zijn te vinden. Zo beschikt de camera van Sony over een manuele ring en de mogelijkheid om de camera volledig handmatig te bedienen. Ook zijn er een aantal functie knoppen aanwezig, hierdoor kan je snel switchen naar de juiste settings.

Ook voor de creatievelingen zijn er voldoende functionaliteiten, zo is er een slow-motion, fastmotion en time-lapse functionaliteit aanwezig. Via WiFi is het mogelijk om de beelden direct te versturen naar je computer of smartphone, zodat je het resultaat direct kan delen.

Beschikbaarheid FDR-AX53

Sony heeft de camera een adviesprijs meegegeven van 998,00 euro. Zeker gezien de functionaliteiten en mogelijkheden biedt de camera veel waar voor je geld. Zowel voor beginnende als ervaren gebruikers biedt de FDR-AX53 veel mogelijkheden.

De camera’s is recent aangekondigd, en daardoor nu nog lastig verkrijgbaar. Binnenkort is de camera te koop bij fysieke winkels en webwinkels zoals Cameratools.

Vorig artikelInternetdrone Aquila van Facebook maakt eerste test vlucht
Volgend artikelDrie redenen om voor de Huawei P9 Lite te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in