Gratis upgrade naar Windows 10 via omweg nog mogelijk

Op 29 juli was het officieel de laatste mogelijkheid om een Windows 10 PC te upgraden naar een nieuwe versie. Via een omweg blijkt de Windows 10 update nog steeds gratis beschikbaar. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 konden een jaar gratis upgraden naar Windows 10. Nu is de upgrade te koop voor 135 euro, maar er zijn nog opties om de computer gratis te upgraden. 

Windows10Het nieuwe besturingssysteem blijkt echter nog gratis te zijn voor mensen die ondersteunende technologieën gebruiken. Er wordt echter niet getest of de ondersteunde technologieën ook gebruikt worden.

Microsoft heeft de applicatie die de upgrade begeleid offline gehaald op de normale pagina’s. Op de toegankelijkheidspagina is de Windows Upgrade.exe nog gewoon gratis te downloaden. Morgen verschijnt de lang verwachte Windows 10 Anniversary update, wellicht is dat het moment om de gratis Windows 10 upgrades standaard te blokkeren waardoor een gebruiker een Windows 10 licentie moet kopen voor minimaal 135 euro.

Windows 10 wordt nu verkocht voor 135 euro. De Pro-variant wordt verkocht voor 279 euro. Het aandeel van Windows 7 neemt langzaam af. Inmiddels heeft Windows 10 een marktaandeel van 21,13 procent.

Vorig artikelVerdwijderde WhatsApp-chats verdwijnen niet volledig
Volgend artikelHonor komt met Note 8 smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in