Pokémon Go in Iran verboden vanwege veiligheid

Pokémon GO is een hype en behoorlijk populair. Vele landen kunnen inmiddels aan de slag met Pokémon Go, toch is er al een land waar de game is verboden. Volgens de BBC heeft Iran het spel in de ban gedaan vanwege veiligheidsproblemen. pokemon-go-logo (1)

Eerste verbod op Pokémon Go

De Hoge Raad voor Virtuele Ruimtes “High Council of Virtual Spaces”, die alle internetactiviteit in het land overziet, heeft de beslissing genomen vanwege de veiligheidsrisico’s welke zijn verbonden aan de game. Iran heeft overleg gehad met de ontwikkelaars om te kijken in hoeverre die zouden meewerken aan het verzoek van de Raad.

Er zijn al eerder landen geweest die bepaalde delen van het spel verboden, maar Iran is het eerste land welke een volledig verbod heeft op de game.

In het begin heerste paniek omdat Pokémon Go volledige toegang tot het Google-account van de speler, maar het bleek alleen te gaan om de gebruikersnaam en e-mailadres. Ook Indonesië, Filipijnen, Maleisië, Thailand en Vietnam kunnen inmiddels aan de slag met de populaire Pokémon Go game.

Vorig artikelWindows 10 krijgt twee grote updates in 2017
Volgend artikelFacebook test cameramodus met selfiefilters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in