iPad laten vallen, wat nu?


Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een tablet of iPad in bezit. iPads zijn voor veel mensen een aardige investering. Door het complexe ontwerp is een iPad behoorlijk kwetsbaar. Val of stootschade met een iPad zit in een klein hoekje. Stel dat je toch schade hebt aan je iPad, wat kan je het beste doen? En waar kan je de iPad reparatie het beste laten uitvoeren?

ipad-600642_960_720De eerste en beste stap is om te checken of je aanspraak kan maken op de inboedelverzekering. Veel mensen denken dat de inboedelverzekering standaard dekking geeft als je de iPad laat vallen, echter is dit niet altijd geval.

De meeste huishoudens in Nederland hebben een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Echter wil dat niet zeggen dat de schade binnen de verzekering zal vallen. Een extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt namelijk alleen schade aan je iPad of tablet als gevolg van brand, diefstal, inbraak, storm en waterschade. Schade zoals valschade of waterschade die je zelf veroorzaakt, wordt meestal niet vergoedt door de verzekering. Het is daarom altijd verstandig om contact op te nemen met de verzekering.

Apple Care

Indien je bij de aankoop van je iPad gekozen hebt voor Apple Care+ is het mogelijk om de iPad te laten repareren bij Apple, met een maximum van twee ongelukjes en een eigen risico van 49 euro.

Zelf repareren

Een van de meest voorkomende schade’s aan de iPad is een barst in het scherm. Helaas zijn de iPads van Apple behoorlijk lastig te repareren. Dit komt vooral omdat Apple gebruik maakt van krachtige adhesive tape en kleine Torx schroeven. Volgens iFixit zijn er ruim 34 complexe stappen vereist wanneer je het iPad scherm zelf zal vervangen.

Laten repareren door de professional

Bij Apple is het uiteraard mogelijk om de iPad te laten repareren, uiteraard zijn de kosten bij Apple behoorlijk hoog in vergelijking met reparatiebedrijven. Reparatie bedrijven zoals iPhonekliniek bieden goedkope reparaties aan voor de iPad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here