Omnichannel verkopen met Lightspeed

Omnichannel is geen buzzword of ‘een hype die wel weer overwaait’. Omnichannel is de manier geworden waarop consumenten nu winkelen. Omnichannel is een retailbenadering die door grote retail-spelers massaal wordt geïmplementeerd. Neem bijvoorbeeld H&M. Daar kunnen consumenten online kopen, in de winkel ruilen en op hun smartphone zien wat de nieuwste items zijn en visa versa. Ondertussen hebben ze op het H&M-hoofdkantoor genoeg data verzameld om de beste inkoop- en verkoopstrategie uit te stippelen en de klant te benaderen met een volledig afgestemde customer service. Tot voor kort hadden kleinere ondernemers de middelen niet om hiertegen op te boksen. Maar niet voor lang, want Lightspeed brengt een betaalbaar, toegankelijk omnichannelproduct op de markt, speciaal voor het klein- en middensegment.

Retail Point of sale softwareomnichannel-1

Waar sommige kleine winkels nog handmatig bonnetjes uitschrijven en eens per week of maand de boekhouding bijwerken, zijn de meeste professionele ondernemers reeds overgestapt op een Point of Sale systeem (POS). Een POS, oftewel een digitaal kassasysteem, is er in vele soorten en maten. Zo is er voor weinig geld al kassasoftware dat min of meer fungeert als een rekenmachine met spreadsheet-koppeling. Beter zijn de POS-kassasystemen met uitgebreid voorraadbeheer, CRM en rapportagemogelijkheden. En in het verlengde daarvan vind je omnichannel-software, zoals Lightspeed dit aanbiedt. De software is hierbij belangrijker dan de hardware. Met één enkele iPad of een ander iOS-product kan een winkelier zijn volledige winkel(keten) en webshop van A tot Z managen en perfectioneren. En kan er desgewenst zelf een geldlade, barcodescanner en bonnenprinter bij gekocht worden.

Bij Lightspeed werkt zowel de retail kassasoftware als de webshop software in de cloud. Er is dus geen installatie nodig. Beide producten komen samen in het omnichannel product, dat toegankelijk is via de browser, maar ook te downloaden is als een app.

Webwinkel software

omnichannel-2De webwinkel software werkt volgens het SaaS-model, waarbij wordt ingelogd via een browser in je eigen webshop. Een template wordt gekozen naar eigen smaak via een HTML / CSS-editor. Betalingen worden gedaan per maand voor een webwinkel. Updates gaan automatisch en ook support is inbegrepen. Kenmerkend aan de webwinkel software is de gebruiksvriendelijkheid, maar tegelijkertijd de mogelijkheid om als webshop te groeien. Zo zit de klant niet persé vast aan een bepaalde menustructuur, thema of andere beperkingen. Met behulp van meer dan 150 koppelingen en partners kan een webshop volledig naar wens worden aangepast. Meer dan 9.000 Nederlandse ondernemers draaien hun webshop op het Lightspeed-platform.

Om het omnichannel product te kunnen ontwikkelen heeft Lightspeed in november 2015 het Nederlandse SEOshop overgenomen. Wat resulteerde tot een ijzersterke combinatie van Lightspeed Retail en Lightspeed eCommerce: Lightspeed Omnichannel is geboren.

Omnichannel koppeling

Er is geen excuus voor de kleinere winkels om zich gewonnen te geven aan de grote jongens. Door een fysieke winkel te combineren met een webwinkel genieten ook kleinere winkels van een maximaal bereik. Met de rapportage tools van Lightspeed omnichannel kunnen ondernemers precies zien welke producten goed lopen, wie de vaste klanten zijn en wordt hun zichtbaarheid maximaal met de ingebouwde marketing en SEO-tools.

Meegaan met de tijd is voor alle winkels belangrijk. Voor grote zaken als V&D en Perry Sport is het al te laat, maar kleinere zelfstandige ondernemers kunnen het tij nog keren. Consumenten die winkelen het liefst altijd en overal, ze verwachten genoeg producten op voorraad, snelle bezorging en 24/7 bereikbaarheid. Wanneer deze checkboxen zijn afgevinkt, moet er worden ingezet op customer service. Want persoonlijke benadering, dat is nou juist iets waar geen prijskaartje aan te hangen is. Lightspeed helpt retailers daarop in te spelen met toegankelijke omnichannel software.

Vorig artikeliPhone 7 en iPhone 7 Plus pre-order: Dit moet je weten
Volgend artikelGitzwarte iPhone 7 vrijwel direct uitverkocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in