AdBlock Plus gaat zelf advertenties verkopen

Eyeo is het bedrijf achter de populairste Adblock Plus extensie. Het bedrijf gaat een advertentieplatform ontwikkelen waarmee adverteerders mensen met een adblocker toch kunnen voorzien van advertenties ondanks dat de Adblock Plus extensie actief staan. 

Advertenties op AdBlock Plus

Het bedrijf wil de advertenties weergeven via een geautomatiseerde ‘advertentiemarktplaats’. Uitgevers kunnen zich aanmelden om acceptabele advertenties op hun sites te krijgen. De advertenties worden standaard doorgelaten. Volgens Eyeo zijn de advertenties acceptabel omdat ze niet opdringerig zijn.

Volgens de brancheorganisatie misbruikt Adblock Plus haar dominante marktpositie. De Adblock Plus tool heeft inmiddels ruim 100 miljoen actieve gebruikers. De uitgevers of sitebeheerders krijgen 80 procent van de advertentie inkomsten, de resterende 20 procent wordt verdeeld naar Adblock Plus en partijen zoals AppNexus.

Met het programma van AdBlock Plus worden er advertenties weergeven op plekken waar Adblock Plus ze normaal blokkeert. Volgens Eyeo zijn alle advertenties acceptabel zonder bewegende beelden en geluid. Voor AdBlock Plus is dit een verdienmodel. Al langere tijd is het bedrijf bezig met het doorlaten van advertenties.

Vorig artikeliOS 10 beschikbaar: Zo download je de update
Volgend artikelXiaomi Amazfit-smartwatch met GPS-module

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in