SpaceX wil internet aanbieden via 4425 satellieten

SpaceX heeft grootste plannen om het internet op een grote schaal aan te bedienen via 4425 satellieten. Het ruimtebedrijf van Elon Musk heeft bij de Amerikaanse autoriteiten een aanvraag ingediend om 800 satellieten te lanceren voor het aanbieden van internet. 

spacexSpaceX wil met het netwerk wereldwijd internet aanbieden. De satellieten die SpaceX hiervoor wilt gebruiken wegen zo’n 386 kilogram en hebben een afmeting van 4 meter bij 1,8 meter bij 1,2 meter.

Het ruimtebedrijf heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij de toezichthouder FCC. Het gaat hierbij om een lancering van 800 internetsatellieten. Uiteindelijk wil het bedrijf een netwerk oprichten met 4425 satellieten.

Lage hoogte, hoge snelheid

De satellieten moeten op 1200 kilometer hoogte in een baan rond de aarde zweven. In vergelijking met een reguliere satelliet is dit veel lager. Door de lage baan om de aarde zou er een hoge snelheid mogelijk zijn.

Wanneer SpaceX wil beginnen met het lanceren is vooralsnog onduidelijk. De kosten zijn behoorlijk hoog, het totale project gaat zo’n 10 miljard dollar kosten. Wel heeft het bedrijf een groot verdienmodel.

 

Vorig artikelApple start met reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus
Volgend artikelPaint 3D aanwezig in Windows Insider Build 14971

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in