Bellen via 4G wordt de trend van 2017

4G is bij veel providers tegenwoordig de standaard. Het bellen verloopt bij de meeste providers nog steeds via de oudere snelheden. Veel providers zijn inmiddels gestart met het testen van bellen via een 4G verbinding, ook wel bekend als VoLTE. transmission-towerHet is al langere tijd bekend dat Vodafone, T-Mobile, Ziggo en KPN gestart zijn met het uitrollen en testen van bellen via 4G. Consumenten bellen steeds minder en gebruiken meer mobiel internet, hierdoor hebben de bundels tegenwoordig vaak een onbeperkt aantal belminuten.

Bellen via 4G

Bellen via 4G werkt op een andere manier zoals we nu gewend zijn. Tele2 was eerder dit jaar de eerste provider in Nederland welke met een beperkte groep gebruikers is gestart met een test voor het 4G bellen.

Tele2 maakt vooralsnog voor het bellen gebruik van het oudere 2G netwerk van T-Mobile. Wanneer je gaat bellen via 4G is er nog maar één netwerk voor zowel data als bellen. Momenteel zijn er al meerdere providers welke bellen via 4G uitrollen. Zo zijn Vodafone en KPN al begonnen in Nederland.

Bellen via 4G heeft een aantal voordelen; verbindingen  komen sneller tot stand en de gesprekken worden duidelijk. Een belangrijk voordeel van bellen via 4G is dat de snelle 4G dataverbinding beschikbaar blijft tijdens telefoongesprekken.

Vorig artikelSpecificaties Samsung Galaxy C7 Pro opgedoken
Volgend artikel‘LG G6 krijgt vervangbare batterij en irisscanner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in