’99 procent nagemaakte Apple-opladers is niet veilig’

Bijna alle laders welke gebruikt kunnen worden voor Apple-producten en welke niet door Apple zijn gemaakt zijn onveilig volgens de Britse consumentenbond CTSI. 

Opladers onveilig

apple_iphone_4_opladerDe Britse consumentenbond heeft 400 laders onderzocht, bij 397 laders is de kans op een elektrische schok aanzienlijk. De laders deden ook niet aan de veiligheidseisen.

CTSI raadt bezitters van Apple-producten an om alleen de laders van Apple te gebruiken. Apple onderneemt regelmatig actie tegen fabrikanten van nagemaakte laders. Onlangs is Apple not een rechtszaak gestart tegen een bedrijf welke op Amazon laders onder de Apple-merknaam verkocht. Een aantal nagemaakte laders zijn nauwelijks te onderscheiden van de officiële variant.

Officiële laders zijn vaak lastig te herkennen, vaak wordt de tekst en specificaties ook vermeld op de oplader. Goede adapters beschikken over een CE-keurmerk.

 

1 REACTIE

  1. CE keurmerk zegt niks!! Want ze doen alles voor geld, mensen van de CE weten er 9 van 10 niks van af en verkopen het keurmerk gewoon! En waar staan de goed gekeurde dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here