Minister Plasterk verplicht https op alle overheidssites

De helft van alle overheidssites heeft momenteel een beveiligde https verbinding. Minister Plasterk heeft vandaag gezegd dat hij een https certificaat wettelijk verplicht wil gaan stellen op alle overheidssites. 

Volgens de website NU.nl heeft Minister Plasterk dit laten weten in de Tweede Kamer. Wel staat momenteel vast dat eind 2017 altijd een beveiligde verbinding aanwezig moet zijn als de website persoonlijke informatie verwerkt.

Er was al een plan om eind 2017 alle overheidssites met persoonsgegevens extra te beveiligen met een certificaat, nu moet dit voor alle websites gaan gelden van de overheid. Plasterk wil de nieuwe verplichtingen in laten gaan nadat de Wet Generieke Digitale Infrastructuur is ingevoerd. Deze wet beschikt over een aantal regels voor de beveiliging. Naar verwachting zal de wet pas in 2018 toegepast worden.

Wat is SSL?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker. Een SSL-verbinding is te herkennen aan de URL met https://. Ook wordt er een klein groen slotje getoond wanneer de website is voorzien van de juiste beveiliging.

VIANu.nl
Vorig artikelGalaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en Tab S2 krijgen update naar Android 7.0
Volgend artikelTransIP brengt Stack-cloud ook naar België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in