‘Trump moet Android smartphone inleveren’

Donald Trump is inmiddels beëdigd als 45e president van de VS. Daar hoort uiteraard ook een nieuwe smartphone bij. Zijn huidige Android-smartphone zou niet voldoende beveiligd zijn tegen hackers. 

Trump heeft een Android-smartphone, maar die heeft hij volgens APnews moeten afstaan voor een beveiligde smartphone. Volgens The New York Times heeft Trump het toestel ingeruild voor een ‘beveiligd apparaat’ met een versleuteling welke is goedgekeurd door de Secret Service.

Vanaf de inauguratie moet Trump een extra beveiligde telefoon gebruiken, die door de Amerikaanse geheime dienst is goedgekeurd. Uiteraard met een nieuw telefoonnummer.

Om wat voor toestel het gaat, is vooralsnog onduidelijk. Obama heeft voor een lange periode een BlackBerry gebruikt, vorig jaar stapte Obama over naar een nieuwe smartphone. De functies werden wel flink aangepast. Zo konden er geen foto’s gemaakt worden, apps installeren of muziek luisteren was ook geen mogelijkheid. Ook kon de telefoon mailen naar een aantal mensen, internetten en nieuws lezen. De presidentiële telefoon zou niet zelf kunnen bellen.

Welke smartphone Trump gaat gebruiken is vooralsnog onduidelijk.

VIAAPnews
Vorig artikelLogic Pro X en GarageBand voorzien van grote update
Volgend artikelSamsung komt 23 januari met onderzoeksresultaten over Galaxy Note 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in