Ruim 75.000 slachtoffers van ransomware geholpen

Het afgelopen half jaar hebben de Politie en ICT-beveiligingsbedrijven al ruim 75.000 slachtoffers van ransomware kunnen helpen met Ransomware, zo stelt Petra Haandrikman van de Nationale Politie zaterdagavond in het televisieprogramma Kassa.

Ransomware is een snel toenemende vorm van cybercriminaliteit waarbij bestanden worden voorzien van een versleuteling, alleen na betaling van losgeld kunnen de bestanden vrijgegeven worden.

De politie weet niet precies hoeveel slachtoffers er zijn met Ransomware problemen. “Vaak melden slachtoffers zich niet, omdat ze zich schamen of ze kopen een nieuwe computer”, aldus een woordvoerder van de politie. ,,

Nomoreransom.org

De politie begon vorig jaar met het Nomoreransom.org project om ransomware en cybercriminaliteit tegen te gaan. De eerste resultaten zijn positie, al is het probleem volgens de politie nog niet gestreden. Nog altijd zijn er Ransomware-varianten waarvoor geen sleutel beschikbaar is. Ook worden er nog altijd nieuwe varianten uitgebracht.

Ben je het slachtoffer geworden van ransomware? Betaal vooral geen losgeld. Zo hou je het verdienmodel in stand, dat moet juist verbroken worden, zo geeft de woordvoerder aan. De website nomoreransom.org is een project van de politie.

Vorig artikelWaarde Bitcoin voor het eerst meer waard dan goud
Volgend artikelAndroid 7.0 Nougat komt deze maand naar Huawei P9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in