‘WhatsApp start met test voor bedrijfschats’

Het is al langere tijd bekend dat WhatsApp werkt aan een nieuwe versie welke voornamelijk is gericht op bedrijven. WhatsApp geeft bedrijven voor het eerst toegang tot de chatdienst. In een test zijn er een aantal bedrijven aanwezig welke via WhatsApp contact opnemen met klanten. Het gaat hierbij vooral om het verzenden van informatieve berichten. 

De informatie is afkomstig uit documenten welke Reuters heeft ingezien. Al langere tijd gaan er geruchten over de mogelijkheden voor bedrijfschats via WhatsApp. Voor WhatsApp zijn er enkele voordelen. De dienst kan de functionaliteit vooral inzetten als een inkomstenbron. WhatsApp maakt tot op heden nog geen winst.

Geen spam

Wel zou WhatsApp strenge maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat bedrijven spam gaan versturen. Het zou alleen de bedoeling zijn om klanten te informeren. Bij een luchtvaartbedrijf bijvoorbeeld over een vertraging of annulering.

De nieuwe functie wordt getest met een aantal startups. Welke bedrijven er momenteel gebruik maken van de dienst is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelPlex lanceert cloudversie van mediacenter-software
Volgend artikelMoto Z Play krijgt binnenkort Android 7.0 Nougat update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in