Android O Developer preview uitgebracht

Google heeft vandaag de eerste developer preview van Android O uitgebracht. De nieuwe versie is alleen voor ontwikkelaars bedoeld, en beschikt uiteraard over een aantal grote nieuwe functionaliteiten. 

Android O is de opvolger van Android 7.0 Nougat en heeft nog geen naam meegekregen. De nieuwe versie kan al wel getest worden via de developer-preview.

Ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de nieuwe versie. De nieuwe preview werkt vooralsnog alleen op de eigen toestellen van Google, het gaat hierbij om de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL en Pixel C.

Android O beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, zo zijn er nieuwe notificatiekanalen aanwezig. Ook is het mogelijk om met Android O video’s picture-in-picture te bekijken. Hiermee kun je de video blijven. De systeemprestaties van Android O zijn ook flink vooruit gegaan. De nieuwe versie moet de accuduur aanzienlijk verbeteren.

Beschikbaarheid

De brede uitrol van Android O staat gepland voor in het derde kwartaal van dit jaar. Gedurende de video worden er veel nieuwe versies uitgebracht. De eerste preview-versie is beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Google Pixel, Google Pixel XL en Pixel C.

Vorig artikelMicrosoft kampt met inlogproblemen bij verschillende diensten
Volgend artikel‘Video toont werkende Galaxy S8 smartphone’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in