Samsung Galaxy S8 heeft geen ondersteuning voor Google Daydream

Google Daydream wordt momenteel ondersteund door een aantal smartphones van Google en andere fabrikanten. De Samsung Galaxy S8 heeft niet de mogelijkheid om gebruik te maken van Daydream. Het toestel heeft qua hardware alle specificaties welke vereist zijn voor Daydream. 

Daydream ready toestellen kunnen gebruik maken van de nieuwe techniek. De komende Galaxy S8 schijnt niet met Daydream te werken, ondanks dat het toestel wel voldoet aan eisen. Vanuit de Play Store is de Daydream app niet te downloaden.

Keuze van Samsung?

Er is een mogelijkheid dat Samsung zelf Daydream niet toelaat op de smartphone. Samsung heeft zelf de Samsung Gear VR headset welke onlangs een flinke update heeft gehad. Het zou daarom ook niet vreemd zijn dat Samsung VR alleen toelaat via de Gear VR.

Ook zou het mogelijk zijn dat Samsung de ontwikkelingen nog niet heeft voltooid, waardoor de functionaliteit binnenkort alsnog gebruikt kan worden op de smartphone. Wanneer je toestel is voorzien van een root dan is er een oplossing beschikbaar. Je kan met een simpel regeltje in een bestand de permissies aanpassen, waardoor je de Daydream app alsnog kan installeren.

Vorig artikelMobiel dataverbruik in Nederland stijgt naar recordhoogte
Volgend artikelSteeds meer kleine ondernemers en zzp’ers bestellen online een website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in