Ondergrens voor YouTube-inkomsten aangepast

Gebruikers welke een YouTube video plaatsen op het video-platform kunnen vanaf deze week niet direct geld verdienen met de video. De video’s moeten voortaan minimaal tienduizend keer bekeken zijn voordat geld verdienen mogelijk is met de video’s. 

Wanneer een kanaal genoeg video’s heeft met meer dan tienduizend views, dan heeft YouTube de tijd gehad om te bevestigen of de videomakers daadwerkelijk serieus zijn. Volgens Ariel Bardin is de ondergrens niet al te hoog gemaakt, om creatieve mensen nog altijd aan te sporen om een kanaal te beginnen op de populaire videostreamingdienst.

Geld verdienen met YouTube

Voorheen was het voor iedereen mogelijk om geld te verdienen met video’s op YouTube. Er wordt veel content gepubliceerd op het netwerk welke minder ind e smaak valt bij de gebruikers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om gestolen content van platenmaatschappijen, filmstudio’s of van andere YouTube gebruikers. Door de hogere inkomsten-grens wordt het voor gebruikers minder aantrekkelijk om dit soort content te publiceren.

Vorig artikel‘Taxidienst Lyft haalt 500 miljoen dollar op tijdens investeringsronde’
Volgend artikelMoto G5 Plus vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in