LG ontwikkelt flexibele OLED-schermen voor Google Pixel 2

Google investeert volgens bronnen bijna een miljard euro in de display-divisie van LG. De investering wordt gedaan om de Google Pixel 2 van een flexibel oled-scherm te kunnen voorzien. 

OLED-scherm van LG

De eerste Pixel smartphone beschikte over een oled-scherm, gemaakt door Samsung. Later dit jaar krijgt de huidige Google Pixel een opvolger welke beschikt over high-end hardware.

De Zuid-Koreaanse krant Elektronic Times heeft laten weten dat Google ongeveer 828 miljoen euro wil gaan investeren in LG Display voor de productie van oled-schermen voor de nieuwe Pixel-smartphones.

Momenteel maken de Pixel en de Pixel XL gebruik van oled-schermen welke worden ontwikkeld door Samsung, maar volgens de geruchten heeft Google plannen om over te stappen naar de concurrentie. De beslissing komt mogelijk door de overeenkomst welke Apple heeft gesloten met Samsung Display voor de productie van 70 miljoen oled-schermen voor de iPhone 8.

Volgens de bron gaat het om buigbare schermen, hierdoor lijkt het erop dat de Pixel 2 en de Pixel 2 XL beschikken over een gekromd scherm. De huidige smartphones krijgen steeds vaker een gekromd scherm.

Pixel 2

Dat Google dit jaar met een opvolger van de Pixel komt is zo goed als duidelijk. Ook dit jaar zou HTC verantwoordelijk zijn voor de productie van de smartphone.

Vorig artikel‘Foxconn wil geheugenchipdivisie Toshiba overnemen voor 25 miljard euro’
Volgend artikelNieuwe malware misbruikt lek in Word

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in