‘Apple werkt met team aan diabetes-oplossing’

Op een geheime locatie in Palo Alto werkt Apple aan een oplossing voor mensen met diabetes. Al langer gaan er geruchten dat Apple werkt aan gezondheidswearables. 

Apple diabetes project

De diabetes-oplossing werd ooit bedacht door Steve Jobs. Het idee is dat een speciale sensor het bloedsuikerniveau continue in de gaten moet kunnen houden, zonder dat je hier last van hebt. Volgens bronnen werkt het nieuwe systeem op basis van optische sensoren. De sensor werkt op basis van licht dat door de huid heen schijnt. Bloedprikken wordt daarmee verleden tijd.

Wanneer Apple het lukt om met optische sensoren het glucoseniveau in het bloed te volgen is het een grote doorbraak. Diverse bedrijven hebben al geprobeerd om het glucoseniveau in het bloed te volgen zonder een naald om bloed af te nemen, tot op heden is het nog geen een bedrijf gelukt.

Volgens bronnen werkt Apple al vijf jaar aan het project. Inmiddels zijn er al testen bezig in verschillende klinieken. Het team dat aan de technologie werkt zou rapporteren aan Johny Srouji, Apple’s senior vice president.

Apple is niet het enige bedrijf welke werkt aan een techniek. Ook verify werkt aan een contactlens waarmee de bloedsuiker gemeten kan worden via de ogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here