De Samsung Galaxy S serie van 2010 tot nu

Samsung verkoopt al langere tijd smartphones. De Galaxy S reeks is veruit de populairste smartphone-serie welke wordt aangeboden door Samsung. 

De Galaxy S smartphone serie werd onthuld in 2010. In 2010 heeft Samsung de eerste smartphone in de Galaxy S reeks op de markt gebracht. Vanaf 2010 is er elk jaar een nieuwe smartphone uitgebracht binnen de Galaxy S reeks.

Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S verscheen op 24 maart 2010 en was de eerste smartphone van Samsung in de Galaxy S reeks. Samsung heeft de smartphone voorzien van een 4,0-inch Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 480×800 pixels. Onder de motorkap van de smartphone is er een Exynos 3 processor van Samsung aanwezig met 512MB aan RAM en 8GB interne opslag.

Samsung Galaxy S II

De Galaxy S II was een behoorlijk groot succes. De smartphone verscheen in 2011 voorafgaand aan het Mobile World Congress. De smartphone beschikte over een groter 4,3-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Onder de motorkap van de SII was er een dual-core Exynos 4 processor te vinden van Samsung met 1GB aan RAM.

Samsung Galaxy S III

Ten opzichten van zijn voorgangers beschikte de Galaxy SIII over een aangepast design met een aantal nieuwe elementen. Opnieuw is het scherm voorzien van een stevige update.

Samsung heeft de SIII voorzien van een 720p Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 720×1280 pixels. Ook onder de motorkap is er veel aangepast. De SIII was de eerste smartphone van Samsung welke beschikt over een quad-core Exynos 4 processor. Bij de release beschikte de smartphone over Android 4.0.4 Ice Cream.

Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 werd op vrijdag 15 maart 2013 uitgebracht door Samsung en beschikt voor het eerst in de reeks over 4G-ondersteuning.

De Samsung Galaxy S4 beschikt over een 5,0 inch Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Europese uitvoeringen van de Samsung Galaxy S4 worden aangedreven door de Exynos 5 processor. Dit is een octa-core processor welke zijn werkt doet op een snelheid van 1,6Ghz en wordt bijgestaan door 2GB aan RAM en 16GB interne opslag.

Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 verscheen in 2014 en werd opnieuw uitgebracht voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel verscheen op 10 april 2014 in de winkels. Qua design heeft de smartphone veel weg van zijn voorganger. Het scherm is met een grootte van 5,1 inch iets groter en de resolutie is opnieuw 1920×1080 pixels.

Onder de motorkap waren wel de nodige verbeteringen toegepast. Zo beschikt de Galaxy S5 over een Snapdragon 801 processor met vier cores van 2,5Ghz. Vooral op camera gebied waren er grote verbeteringen. De smartphone bevat een 16-megapixelcamera aan de achterzijde met een LED flitser. Aan de voorzijde beschikt de smartphone over een 2-megapixel frontcamera.

Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 verscheen in 2015 op de markt. Tijdens de lancering werden er meer varianten uitgebracht. Naast de reguliere S6 verscheen ook de Galaxy S6 Edge en grotere Edge+ smartphone. Wereldwijd is de Galaxy S6 behoorlijk vaak verkocht en heeft opnieuw een aantal records neergezet voor Samsung.

Onder de motorkap heeft Samsung flinke verbeteringen toegepast. De smartphone beschikt onder andere over een Exynos 7 processor en een 2K QHD beeldscherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Op cameragebied zijn alle drie de toestellen uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde met dual-LED flitser.

In de Galaxy S6-reeks verscheen de Edge. De eerste smartphone met een gebogen beeldscherm. De Edge+ is een grotere variant van de Edge met een scherm van 5,7-inch.

Samsung Galaxy S7

De Galaxy S7 is de high-end smartphone van vorig jaar en nog altijd te verkrijgen op de markt voor een interessante adviesprijs. De Samsung Galaxy S7 is uitgevoerd met een 5,1 inch Super AMOLED beeldscherm. Binnen de S7-reeks is ook de S7 Edge beschikbaar met een 5,5-inch Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Onder de motorkap is er een krachtige Exynos 8 processor van Samsung te vinden.

Nog altijd is de S7 en S7 Edge te verkrijgen op de markt voor een interessante adviesprijs. De smartphone is verkrijgbaar voor gemiddeld 499 euro. In vergelijking met de high-end Galaxy S8 flink goedkoper.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is het vlaggenschip van 2017 en beschikt over high-end specificaties. De Galaxy S8 is te vinden in de top van de smartphone markt. De Samsung Galaxy S8 is een Android-smartphone met voorkantvullend scherm en ten opzichten van zijn voorgangers van een compleet nieuw design.

De Galaxy S8 beschikt over krachtige hardware. Onder de motorkap van de smartphone is er een octacore-processor te vinden en 4GB aan RAM in combinatie met 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant is er een 12 megapixel-camera te vinden.

De S8 Plus is de grotere variant met een scherm van 6,2-inch. De infinity displays van de S8 en S8 Plus bedekken bijna 90% van de voorzijde van de toestellen. Hierdoor zijn de bezels nauwelijks aanwezig en is de smartphone in vergelijking met zijn voorgangers compact.

Vorig artikelBelsimpel neemt domeinnaam Typhone.nl over
Volgend artikelNokia 3310 vanaf 5 juni verkrijgbaar voor 60 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in