4D-bioscoop met beweging en geur komt naar Nederland

Pathé gaat in Nederland een zaal ombouwen tot een 4DX-bioscoop. In de bioscoop zullen de stoelen bewegen. Naast het bewegen van de stoelen is er ook wind, regen en geur aanwezig in de zaal. Na Oslo en Parijs krijgt ook Nederland een 4D-bioscoop. 

4D-cinema in Nederland

Pathé heeft een overeenkomst getekend met het Zuid-Koreaanse bedrijf 4DX en heeft plannen om begin volgend jaar een zaal in Nederland te openen. Na de eerste zaal zullen er meer volgen in Nederland. De nieuwe locaties zijn nog niet bekendgemaakt. Naast 4D gaat Pathé zich ook richten op Dolby Cinema-zalen. Er komen twee nieuwe zalen met Dolby Cinema geluid. In Amsterdam De Munt en Rotterdam De Kuip worden de grootste zalen omgebouwd tot Dolby Cinema-zalen.

4D-bioscopen geven een extra dimensie in de film. Naast het zicht wordt ook geur en gevoel zichtbaar en past zich hierdoor volledig aan tot de omgeving van de film.

De 4D-bioscoopervaring is eigenlijk precies wat je ervan verwacht: in de desbetreffende zaal wordt je middels licht, geluid, rook en bewegingen volledig meegenomen in de  film. Het is geen uniek concept, in de Efteling of Disneyland wordt een vergelijkbare 4D-techniek al jaren gebruikt.

Vorig artikelSamsung Galaxy J3 opgedoken met metalen behuizing
Volgend artikel‘OnePlus 5 wordt op 15 juni gepresenteerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in