Android-oprichter Andy Rubin onthult nieuwe Essential Phone

Andy Rubin, één van de Android-oprichters heeft vandaag met zijn eigen bedrijf Essential een nieuwe smartphone op de markt gebracht. De nieuwe Essential Phone beschikt over een aantal indrukwekkende specificaties, waaronder een volledig voorkantvullend scherm en een modulaire behuizing. 

Rubin is een van de oprichters welke Android groot heeft gemaakt. Ongeveer drie jaar geleden heeft Rubin Google verlaten en is recent begonnen met zijn eigen bedrijf Essential.

Essential Phone van Andy Rubin

Vandaag heeft het bedrijf de Essential Phone uitgebracht. De nieuwe smartphone beschikt over krachtige hardware en bevat een randloos scherm. Een andere opvallende functionaliteit is het modulaire design van de smartphone.

Aan de voorzijde van de smartphone is er een voorkant vullend scherm te vinden welke je kan vergelijken met de S8. Opvallend is dat de smartphone alleen aan de onderkant een bezel heeft.

De smartphone beschikt over krachtige hardware, onder de motorkap is er een Snapdragon 835-chipset te vinden met 4GB aan werkgeheugen en 128GB interne opslag. Vooralsnog is de smartphone alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor een bedrag van 699 dollar. Het lijkt er vooralsnog niet op dat de smartphone ook naar Europa komt.

De Essential Phone wordt geleverd met een 360-gradencamera die magnetisch achterop het toestel klikt. Dit is mogelijk vanwege het modulaire ontwerp. Hiermee is het mogelijk om verschillende componenten en accessoires te gebruiken op de smartphone.

Vorig artikelSony stopt volledig met productie PlayStation 3
Volgend artikelIntel presenteert nieuwe Intel Core i9-processor met 18 cores

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in