WhatsApp Hoax over Max Verstappen actief in Nederland

Er gaat deze week een scam-bericht in de ronde op social media. Via WhatsApp wordt er een berichtje de wereld ingestuurd met nieuws over dat er een filmpje van Max Verstappen wordt verspreid en is voorzien van een virus. 

Het nep-bericht keert al enige maanden terug en ook deze week wordt het berichtje weer massaal gedeeld via Whatsapp en andere social media.

Max Verstappen hoax via Social Media

In het bericht wordt er gewaarschuwd over een filmpje van Max Verstappen. Het gaat om een bericht waarin staat vermeld dat er een video rondgaat van de Formule 1 coureur en dat ze naar het bekijken bij je internetbankieren en rekening kunnen. Uiteraard gaat het om een hoax, en is hierdoor het doorsturen niet waard.

Internetbankieren

Het bericht welke wordt verspreid geeft het volgende weer:

Er gaat een filmpje van Max Verstappen over Facebook, die moet je NIET kijken! Zit virus achter! Als je daarna op internetbankieren gaat kunnen ze bij je rekening! Stuur ff door!! Was net ook op het nieuws. Stuur door naar bekenden.

Ongeveer een jaar geleden werd een soort gelijk bericht ook veelvuldig gedeeld, toen ging het om een filmpje van Michael Schumacher. Het bericht wordt momenteel zeer actief gedeeld in Nederland.

Vorig artikel‘iPhone 8 laadt sneller op met nieuwe USB-C-adapter’
Volgend artikelNokia 3 smartphone vanaf vandaag leverbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in