Musk heeft plannen voor ondergrondse hyperloop van New York naar Washington

Elon Musk wil een ondergronds hyperloop aanleggen welke loopt van New York naar Washington. De reisduur tussen het traject zou een half uur gaan bedragen. Volgens Musk heeft hij inmiddels toestemming om het traject aan te leggen. 

De tunnel voor de hyperloop zou van het centrum van New York naar dat van Philadelphia en via Baltimore naar Washington DC lopen. Er zijn op het traject verschillende liften welke passagiers naar de hyperloop brengen.

Met de auto is de reistijd ongeveer 5 uur. Met een Hyperloop wordt de reistijd afgenomen tot 29 minuten. Via Twitter meldt Musk dat hij verbale toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse overheid om te starten met de bouw van de tunnel. Formele toestemming moet Musk nog krijgen.

The Boring Company

Eind 2016 richtte Musk het bedrijf The Boring Company op. Met het bedrijf heeft Musk plannen om een tunnel te bouwen voor Tesla-auto’s en voor de Hyperloop. Voor de Tesla heeft Musk heeft idee om met speciale liften auto’s in de tunnel te verplaatsen. Vervolgens worden de auto’s met een slee ondergronds vervoerd.

Vorig artikel‘Facebook komt met betaalde nieuwsdienst’
Volgend artikelSupermarktketens waarschuwen voor WhatsApp phishing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in