Essential Phone is nauwelijks te repareren

De Essential Phone is de afgelopen tijd veelbesproken. De smartphone is uitgebracht door Andy Rubin. Rubin wordt ook wel gezien als de oprichter van Android. Uit de test van iFixit is te zien dat hij enorm lastig is te repareren. 

iFixit test veel recente smartphones en producten op de mogelijkheden voor een reparatie. Uiteindelijk komt er een score uit tussen de 1 en 10, waarmee de mogelijkheden tot een reparatie worden aangegeven. Bij een 10 is het zeer goed mogelijk om de smartphones te repareren.

De Essential Phone is nauwelijks te repareren. Bij elke reparatie gaat het toestel al snel defect. Eén van de redenen is dat het toestel bevroren moet worden om hem vervolgens open te krijgen. Ook is de accu compleet onbereikbaar, en daarom erg lastig te vervangen.

De USB C-poort is vast gesoldeerd op het moederbord, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de aansluiting zelf te vervangen. Volgens iFixit is de Essential Phone één van de slechtst te repareren smartphones welke momenteel op de markt is.

Vorig artikelDesktopsoftware Google Drive vanaf maart 2018 niet meer werkzaam
Volgend artikel‘Google voert gesprekken voor overname smartphonedivisie van HTC’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in