De 5 meest extreme smartphones ooit

De ontwikkeling van de smartphone heeft niet alleen onder de motorkap een enorme ontwikkeling doorgemaakt, ook het uiterlijk is de afgelopen jaren talloze keren veranderd. De consument wilde een steeds kleiner en compacter ontwerp, maar ook een dunner toestel, gebruik van lichtere materialen en ingebouwde extra functies. Een hoop eisen, waar dankzij veel verbeteringen in de hardware aan te voldoen is. Omdat onze telefoon naast bellen steeds meer andere functies vervult, willen we wél weer een zo groot mogelijk scherm. Ontwerpers staan hierdoor dan ook keer op keer voor een uitdaging om met een passend design te komen. Sommige hebben zelfs bijna een record op hun naam! Ben jij ook benieuwd welke vijf toestellen tot de meest extreme smartphones ooit behoren?

1 Gouwe ouwe

Voor het eerste toestel in dit lijstje maken we een kleine sprong terug in de tijd, namelijk de oudste smartphone! Deze werd ruim 50 jaar geleden ontwikkeld in Amerika. Tien jaar later kwam Motorola met de eerste draagbare én betaalbare variant voor de consument. In die periode een ware luxe en niet voor iedereen weggelegd: de DynaTAC 8000X. Pas begin jaren ’90 maakte de GSM zijn doorbraak in Nederland.

2 Klein maar fijn

De kleinste smartphone ooit is momenteel nog in ontwikkeling, maar verdient zeker een plekje. De Nanite heeft qua uiterlijk misschien nog het meeste weg van een smartwatch, maar doet toch echt dienst als volwaardige smartphone. Bovendien is hij voorzien van een krachtige accu, een polsband en een ingebouwde hartslagmeter. Met een gewicht van 30 gram en een doorsnee van nog geen 6 centimeter is hij met recht de kleinste smartphone ooit te noemen. Hopelijk wordt er wel iets aan het design toegevoegd dat het apparaatje laat opvallen, zodat je zeker weet dat je deze kleine gadget niet uit het oog verliest. Opvallende hoesjes zouden hiervoor al een leuke oplossing zijn. Helaas heeft zo’n klein toestel heeft ook nadelen: er is geen plek om je oordopjes aan te sluiten.

3 Phablet

Omdat we onze smartphone steeds vaker inzetten als multi-media device, is een groot scherm steeds meer een vereiste. De zogeheten phablet zoekt de grens op tussen een smartphone en tablet, zoals de Huawei Mate 8. Hij is niet alleen een van de voordeligste in zijn klasse, maar heeft ook nog eens een uitzonderlijk lange accuduur en een kraakhelder display. Met zijn ruime 6” doorsnee is hij een van de grootste en voordeligste smartphones op dit moment.

4 Big spender

Ook qua materialen zoeken veel ontwerpers de grens van het extreme op. 18-Karaats goud, titanium of hoesjes ingelegd met echte diamanten? Het is allemaal mogelijk. Smartphones met deze opties worden op bestelling met de hand gemaakt en voorzien van de meest luxe afwerkingen. Loopt jouw abonnement binnenkort af en ben je bereid om diep in de buidel te tasten? Prijzen variëren van €10.000,- tot maar liefst €30.000,- voor een Eclipse smartphone!

5 Niet te missen

De best verkochte smartphone ooit komt van de makers van Nokia. Hoe kan het ook anders! Deze krachtpatsers hebben vele regenbuien, valpartijen en glazen water doorstaan. Vandaag de dag zijn de Nokia 3310 en 1100 nog steeds een begrip. Qua verkopen hebben veel andere populaire toestellen dan ook het nakijken. Veel nieuwe merken maken hier gebruik van en brengen series met budget toestellen op de markt, waarvan de kwaliteit met de tijd toeneemt. Dat is mooi meegenomen! Zo houd je wat extra geld over voor Belkin accessoires, zoals een mooie speaker of een autohouder.

Vorig artikel‘Gezichtssensoren iPhone X zorgen voor productieproblemen’
Volgend artikelNieuwe variant Nokia 3310 met 3G gepresenteerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in