Google presenteert nieuwe Pixel 2 en Pixel 2 XL smartphone

Google heeft vandaag de langverwachte Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel onthuld. De smartphones beschikken over krachtige hardware en draaien uiteraard op de nieuwe versie van Android. 

Pixel XL

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL draaien op Android Oreo en zijn daarnaast voorzien van high-end hardware. Google heeft de Pixel 2 en Pixel 2 XL op de markt gezet als een high-end smartphone.

Vanaf halverwege oktober is de Pixel 2 te verkrijgen in de Verenigde Staten. De Pixel 2 Xl volgt vervolgens een maand later. Net als vorig jaar zijn er geen plannen om de smartphone ook naar Europa op de markt te brengen. Net zoals bij de voorgaande toestellen is het te verwachten dat webwinkels het toestel importeren tegen een hogere prijs.

De Google Pixel 2 wordt ontwikkeld door HTC en heeft de beschikking over een drukgevoelige zijkant met druksensoren. Qua specificaties zijn de smartphones identiek. Onder de motorkap is er een krachtige Snapdragon 835-chip te vinden met 4GB aan werkgeheugen. Er zijn twee varianten beschikbaar, waaronder een 64GB en 128GB variant.

Google heeft de Pixel 2 voorzien van een 5 inch display. De Pixel 2 XL wordt ontwikkeld door LG en heeft een 6 inch scherm met nauwelijks randen rondom het scherm.

Google Pixel in Nederland

De Google Pixel 2 is vanaf 19 oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 649 dollar. De Google Pixel 2 Xl wordt verkocht voor een bedrag van 849 dollar. Of de smartphone later ook naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelInstagram-gebruikers kunnen vanaf nu poll toevoegen aan Stories
Volgend artikelGoogle presenteert nieuwe Google Home Max en Home Mini

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in