Eerste preview Android 8.1 Oreo beschikbaar

Google heeft de eerste ontwikkelaarsversie van Android 8.1 Oreo vrijgegeven. De nieuwe update beschikt over een aantal interessante nieuwe functionaliteiten. De eerste developer preview van Android 8.1 geeft inzicht in de nieuwe versie. 

Sinds vorig jaar komt Google ieder jaar met een nieuwe grote Android-versie en twee kleinere updates met nieuwe functies en verbeteringen. Android 8.1 Oreo is de eerste preview welke nu beschikbaar is voor testers en ontwikkelaars.

De preview van Android 8.1 is beschikbaar voor de Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C tablet, LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P.

De nieuwe versie beschikt over een tal van verbeteringen. Een belangrijke functionaliteit zijn de aanpassingen aan het uiterlijk van de menu’s, instellingen en overige vensters. Ook staat bij de instellingen de zoekbalk nu prominent bovenaan, en wordt de kleur van de navigatiebalk onderaan in beeld automatisch gedimd.

Goedkopere smartphones

Ook heeft Google met de nieuwe versie een betere ondersteuning voor goedkopere smartphones toegevoegd. In de Google Play Store is het mogelijk om te filteren op apps welke zijn geschikt voor smartphone met 1GB werkgeheugen of minder.

Vorig artikel‘OnePlus presenteert 5T waarschijnlijk op 16 november’
Volgend artikelFIFA en EA gaan samen een FIFA 18 wereldkampioenschap organiseren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in