Apple overtreft eigen omzetgroei in vierde kwartaal

Apple heeft in het afgelopen kwartaal zijn eigen omzetverwachting overtroffen. Dit komt vooral door de goede verkopen van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De omzet steeg met twaalf procent meer dan vorig jaar naar 52,6 miljard dollar. 

In het vierde kwartaal heeft Apple in totaal 46,7 miljoen iPhones verkocht. 3 procent meer in vergelijking met vorig jaar. Ten opzichten van het derde kwartaal een stijging van 14 procent. Hierdoor is de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een behoorlijk succes.

Verkoop iPads en Macs

Opvallend is dat er meer iPads worden verkocht. In het afgelopen kwartaal heeft Apple 10,3 miljoen iPads verkocht en 5,4 miljoen computers. De omzet van de overige diensten, waaronder iTunes en de App Store vielen met een derde hoger uit.

De nettowinst van Apple kwam uit op 10,7 miljard dollar in het vierde kwartaal. Over heel 2017 heeft Apple een nettowinst behaald van 48,4 miljard dollar. Apple heeft momenteel 268,9 miljard dollar in kas. Ook de groei in China is opvallend. In China heeft Apple 12 procent meer omzet behaald in vergelijking met een jaar eerder.

Vorig artikelStrategiespel StarCraft II vanaf deze maand gratis te downloaden
Volgend artikeliPhone X: Dubbele batterij en compact moederbord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in