OnePlus gaat via update backdoor in software verwijderen

OnePlus komt binnenkort met de nieuwe OnePlus 5T smartphone. Helaas staat de smartphonemaker de laatste tijd vooral vanwege negatieve berichten in het nieuws. Eerder was er veel opheft over het feit dat OnePlus bepaalde gebruikersgegevens zomaar zou verzamelen. Recentelijk zijn de smartphones waarschijnlijk voorzien van een backdoor app. 

De app heeft de naam Engineer Mod en zou volgens Android Police te vinden zijn op de OnePlus 3, OnePlus 3T en de OnePlus 5. De app werd ontdekt door Elliot Alderson. De app zou niet bedoeld zijn voor kwaadaardige bedoelingen.

App voor het testen

De app zou uiteindelijk echter verwijderd moeten worden van de toestellen, de app is vooral bedoeld voor het testen van de toestellen. Kwaadwillenden zouden de applicatie eenvoudig kunnen gebruiken om stiekem toegang te krijgen tot het systeem. Het is natuurlijk de vraag of OnePlus de app met opzet heeft geinstalleerd, of simpelweg is vergeten om de app te verwijderen van het toestel.

Update

OnePlus heeft inmiddels laten weten dat er een update in ontwikkeling is voor de OnePlus smartphones welke de app zal verwijderen.

Vorig artikelMozilla brengt volledig nieuwe Firefox op de markt
Volgend artikelApple grootste wearable-fabrikant ter wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in