Samsung stapt in bitcoin-rage met eigen mining-chips

De hype rondom de Bitcoin en de cryptocoins is nog altijd behoorlijk groot. Er is wereldwijd enorm veel interesse in cryptocoins. Terwijl overheden en instanties druk bezig zijn met de wetgeving heeft ook Samsung grootste plannen. 

Het minen van cryptocoins is mogelijk via complexe wiskundige berekeningen. Samsung gaat profiteren van de mining-markt met een eigen chip welke zich richt op het minen.

De laatste Bitcoin kan volgens de huidige verwachtingen pas rondom 2170 gemined worden. Voor het minen van nieuwe munten is hardware nodig. Dan hebben we het vooral over videokaarten.

Volgens bronnen is Samsung inmiddels begonnen met de productie van ASIC-hardware. Dit zijn chips welke speciaal gericht op minen van Bitcoin en overige cryptocoins.

CHIPS ZIJN GEWILD

Wanneer de chip op de markt moet verschijnen, is nog onduidelijk. Momenteel is mining hardware behoorlijk populair. Volgens Zuid-Koreaanse media zal Samsung samenwerken met het Taiwanese TSMC om zijn ASICs te produceren. Meer informatie is vooralsnog onbekend over de nieuwe plannen van Samsung.

Vorig artikelHuawei begonnen met uitrol Android 8.0 Oreo voor Mate 9
Volgend artikelHackers kunnen computer eenvoudig overnemen door lek in Flash-player

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here