#alseenofficier: wat doe je eigenlijk als officier bij Defensie?
Ben jij handig met techniek, fix jij altijd alles voor je vrienden en familieleden én heb je leidinggevende ambities? Dan is een functie als officier misschien wel wat voor jou! Officier worden met een HBO of universitaire opleiding is namelijk goed mogelijk; met jouw kennis en skills kun je bij Defensie veel kanten op. Tijdens een interessant leertraject word je opgeleid tot een officier bij Defensie. Maar hoe werkt dat precies?

#alseenofficier

Als je na je HBO of universitaire studie kiest voor een baan als officier ga je nog niet gelijk aan de slag, eerst volg je een opleiding aan de KMA of het KIM. Voor de meeste HBO’ers en WO’ers duurt de opleiding tot officier in totaal ongeveer anderhalf jaar. Tijdens de scholing worden je militaire skills bijgewerkt naar een hoger niveau. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot een militaire vervolgopleiding, welke is afgestemd op jouw vakgebied. Bij Defensie werk je als officier op HBO of universitair niveau aan vrede en veiligheid. Je krijgt de leiding over een team militairen. Dat maakt het werk als officier zo bijzonder.

Wat doe je als officier?

Als officier ben je binnen jouw vakgebied verantwoordelijk voor een groep militairen én specialist in je eigen vakgebied. Je zorgt voor de communicatie, het plannen, uitvoeren en evalueren van opdrachten. Hierdoor is er meer dan genoeg uitdaging.

Hoe word je officier?

Benieuwd naar jouw leven en carrière als officier? Klik hier voor meer informatie: werkenbijdefensie.nl/officier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here