Zo kan je via een smartphone een flyer ontwerpen en drukken

Wanneer je zelf een mooie flyer wil gaan maken zijn er tegenwoordig meer dan genoeg mogelijkheden om een flyer te ontwerpen. Dit kan via de computer of via de smartphone. Vooral via de smartphone zijn er steeds meer mogelijkheden, waardoor vrijwel iedereen zonder enige kennis een strakke flyer kan ontwerpen. Via een smartphone is het eenvoudig, al helemaal als je ze direct kan versturen en laten drukken. 

Met een flyer wil je er voor zorgen dat het design er goed uitziet, een flyer geeft namelijk een duidelijk eerste indruk. Hierdoor is de kwaliteit van het drukwerk en de kwaliteit van de flyer zelf enorm belangrijk.

Een goed design geeft een groter effect. Op de computer heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld via Adobe Indesign of Illustrator een ontwerp te laten maken. Wanneer je niet over de juiste kennis bevat heb je uiteraard nog altijd de mogelijkheid om een externe vormgever in te huren.

Vormgeving via smartphone

Voor de fotobewerking en vormgeving kan je tegenwoordig prima af met apps op de smartphone. De tijd om de foto’s specifiek te maken met een spiegelreflex camera zijn voorbij, de gemiddelde smartphone maakt prima foto’s. Wel is het bij een flyer belangrijk dat er voldoende licht is. Via onderstaande apps is het mogelijk om foto’s te bewerken.

Handig en snel online afdrukken

Nadat je een ontwerp voor de flyer hebt gemaakt waar je helemaal tevreden over bent, is het natuurlijk nog de zaak om de flyers op een professionele manier snel te laten drukken voor een betaalbare prijs en juiste kwaliteit. Een geschikte partij welke dit mogelijk maakt is bijvoorbeeld Drukzo BE. Het is mogelijk om via de smartphone of tablet je eigen design te uploaden. Vervolgens kan je de opties, zoals grootte, kleur en papiersoort bepalen. Onderstaand een aantal tips om het design eenvoudig te laten maken via een smartphone.

 

Snapseed

Snapseed is een app van Google welke prima te gebruiken is voor fotowerken. Zonder complexe handelingen is het met enkele klikken mogelijk om een foto te bewerken. Naast het verkleinen, toevoegen van filters en het bijsnijden van de afbeelding heb je ook de mogelijkheid om extra licht te wijzigen, objecten te verwijderen en kleurcorrectie’s toe te passen.

Canva

Canva is een prima app waarmee je creative ontwerpen kan maken. Canva is een app welke je kan gebruiken op de smartphone, tablet, laptop of desktop. Er is een gratis variant beschikbaar, maar ook een betaalde variant, waar je net even meer mogelijkheden zal krijgen.

Het grootste voordeel van Canva is de mogelijkheid om vooraf ingestelde templates te gebruiken. Vooral op basis van een template is het mogelijk om echt in enkele klikken een ontwerp te maken. Hiermee heb je in een aantal klikken een professionele flyer.

Vorig artikel‘Android P wordt op 20 augustus uitgebracht’
Volgend artikelPundi X; een crypto betaaloplossing voor het grote publiek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here