Een internet- & tv-abonnement kiezen; zo doe je dat

Internetproviders bieden tegenwoordig veel verschillende pakketten aan met verschillende diensten en snelheden. Pakketten verschillen ook in prijs en extra’s. Ook zit er daarnaast verschil tussen de verschillende providers. 

Tegenwoordig zijn er onwijs veel abonnementen beschikbaar. De snelste weg is een combinatiepakket, hierbij ontvang je internet, tv en bellen. Het signaal van de TV is te ontvangen op verschillende manieren,afhankelijk van de aansluiting en provider.

Internet, tv en vaste telefonie heeft als voordeel dat het vaak goedkoper is dan verschillende losse abonnementen bij meerdere providers. Naast Internet, tv en vaste telefonie zijn is er bij de meeste providers ook een los internet abonnement.

Geen vaste telefoon

Steeds minder mensen gebruiken een vaste telefoon. Tegenwoordig bieden steeds meer providers een pakket aan welke alleen beschikt over internet en TV, zonder vaste telefonie. Het voordeel is dat deze pakketten vaak iets goedkoper zijn.

Geen TV

Ook zijn er pakketten beschikbaar welke alleen internet en vaste telefoon bieden, of internet & alleen telefonie. Het voordeel hiervan is dat het abonnement flink goedkoper is. Vooral ideaal als je eigenlijk alleen internet gebruikt.

Twijfel je over de snelheid

Op zoek naar een internetabonnement en twijfel je tussen de snelheden? Dan is het goedkoopste abonnement sterk aangeraden. Hiermee heb je vaak de mogelijkheid om vrij eenvoudig een duurder abonnement te nemen. Downgraden is vaak lastiger.

Welke aansluiting

Welke aansluiting is afhankelijk van de regio en postcode. Niet in alle woonplaatsen is dezelfde provider aanwezig. Via een eenvoudige postcode check is het mogelijk om snel te controleren welke pakketten beschikbaar zijn in de regio.

Glasvezel is veruit de snelste oplossing en is vrij betrouwbaar over grote afstanden. Zeker voor flink internetgebruik is glasvezel de beste oplossing.  Bij kabelinternet wordt, naast het televisiesignaal, ook het internetsignaal over de kabel meegestuurd. Om het signaal te ontvangen is er een kabelmodem vereist. Het voordeel is dat de aansluiting via de kabel sneller is, in vergelijking met de ADSL aansluiting. Ook heeft de afstand tot de wijkcentrale geen invloed op de snelheid. het is momenteel wachten op een toepassing welke quantuminternet mogelijk moet maken op een grotere schaal.

Welk abonnement is vooral een eigen keus en is vooral gericht op de behoefte. Wanneer alleen internet voldoende is, ga je al snel voor een sneller pakket. Gebruik je alle diensten? Dan is een alles in 1 abonnement vaak voordeliger.

Vorig artikelOpen bèta van OxygenOS met Android 9 beschikbaar voor de OnePlus 6
Volgend artikelVivo V11: Nieuwe midrange smartphone met vingerafdrukscanner achter het scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in