Alibaba’s Ant Financial lanceert blockchain platform als BaaS

Ant Financial, de financiële tak van de Chinese gigant Alibaba lanceert een Blockchain BaaS-platform. Ook wel bekend als Backend-as-a-service. Zo weten diverse bronnen in China te melden. 

Ant Financial

Jiang Guoefei, vicepresident van Ant Financial heeft dit nieuws aangekondigd op het Ant Technolog Exploration Conference in Hangzhou. Het nieuwe BaaS-platform wordt gelanceerd samen met een partnerprogramma welke zich vooral zal richten op blockchain-oplossingen voor middelgrote bedrijven. Ant Financial heeft het plan om de technologie voor de commerciële sector toegankelijker te maken.

14 miljard dollar

De oprichter van Alibaba, Jack Ma, zit zeker niet stil en ziet een toenemende betrokkenheid van Alipay als mogelijkheid in blockchain. Ant Financial heeft eerder dit jaar 14 miljard dollar vrijgemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe technologie.

Alibaba heeft het meest aantal patenten welke zijn gericht op de blockchain techniek. Volgens een recent onderzoek gaat het om 90 patenten. Het is inmiddels geen geheim dat China in het algemeen behoorlijk ver is met de ontwikkeling rondom blockchain. Dit zien we ook terug naar de betrokkenheid en interesse vanuit het bedrijfsleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here