Mobiel bellen via wifi van KPN; Dit zijn de mogelijkheden

Een slecht bereik bij een telefoongesprek komt helaas tegenwoordig nog behoorlijk vaak voor. Zeker met de hypermoderne kantoorpanden welke zijn voorzien van een goede isolatie. Mobiel bellen via wifi is een van de mogelijkheden waarmee je de mobiele dekking flink kan verbeteren. 

Een slecht mobiel signaal; we hebben er allemaal wel eens last van. En het komt ondanks de goede dekking nog wel eens voor. In de meeste gevallen ben je wel gewoon verbonden met een wifi-netwerk. Nu is het ook mogelijk om gebruik te maken van Mobiel via wifi bij KPN.

Sinds dit jaar is de functie voor alle klanten toegankelijk. Wel is het een vereiste dat je beschikt over een smartphone welke de nieuwe techniek zal ondersteunen.

Mobiel via wifi: bellen en sms’en via je internetverbinding

Mobiel via wifi is een extra aanvulling op 4G bellen, en werkt zoals de naam al aangeeft via de wifi verbinding.

Met 4G bellen schakelt je toestel niet meer terug naar 3G om te kunnen bellen, maar blijft op het 4G netwerk. Mobiel via wifi zorgt ervoor dat je toch kunt bellen en sms’en ook al heb je geen mobiele (4G) dekking. Het toestel schakelt automatisch over naar wifi wanneer de mobiele dekking onvoldoende/afwezig is.

Overal in Nederland bereikbaar

Met de komst van Mobiel via wifi is het bereik flink vergroot in Nederland. Op alle plekken in Nederland waar je beschikt over een mobiele verbinding, 4G verbinding óf wifi-verbinding is het nu mogelijk om tegen hetzelfde tarief te bellen en sms’en.

De kwaliteit tijdens het bellen bij Mobiel via wifi is vooralsnog erg afhankelijk van het netwerk waarmee je bent verbonden. Wanneer je verbinding snel is zonder haperingen is het mogelijk om te bellen zonder vertraging en met een hoge geluidskwaliteit. Wanneer je WiFi-netwerk niet zo goed is, heeft dit vooralsnog wel invloed op de geluidskwaliteit.

De voordelen van Mobiel via wifi zijn vooral de betere geluidskwaliteit en stabiliteit ( dit is wel afhankelijk van je verbinding. Ook is de connectie aanzienlijk sneller met 1-2 seconden. Een voordeel is ook dat de dataverbinding intact blijft, wanneer je tegelijk kan internetten en bellen via hetzelfde netwerk. Het grootste voordeel is wat ons betreft de stabiliteit als het gaat om de verbinding. Vooral in een groot kantoorpand zijn de voordelen behoorlijk. Bij bellen via wifi leg je via de lokale internetverbinding contact met het netwerk van de provider.

Mobiel via wifi aan- of uitzetten op je Samsung

Bellen en sms’en via wifi staat automatisch aan op de nieuwe Samsung smartphones. Wanneer je toestel geschikt is heb je de mogelijkheid om de functie te gebruiken. Via de instellingen op de telefoon is het mogelijk om de functie handmatig te configureren.

Ga naar ‘Instellingen’ naar de ‘groene belknop’ en zet de schakelaar om bij ‘Bellen via Wifi’. Je kunt hierbij ook een voorkeursverbinding aangeven. Het advies is om  Voorkeur Mobiele netwerk te gebruiken.

Mobiel via wifi aan- of uitzetten op je iPhone

Op de iPhone werk het net even anders. Standaard staat de functie uit op de iPhone. Op de iPhone is het mogelijk om bij de instellingen bellen via wifi te configureren. Ga naar ‘Instellingen’ vervolgens ‘Mobiel netwerk’ en zet de schakelaar om bij ‘Bellen via wifi’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here