Toe aan een nieuwe telefoon? wat zijn de opties?

In de afgelopen weken zijn er veel nieuwe smartphones op de markt gebracht tijdens het Mobile World Congress. Vele merken hebben tijdens de presentaties de nieuwe smartphones voor 2019 op de markt gebracht. Het aanbod is behoorlijk, van high-end smartphones tot krachtige budget smartphones met interessante specificaties. 

Wanneer je beschikt over een oudere telefoon is dit het perfecte moment om je alvast te verdiepen in een mogelijke opvolger, aangezien de techniek zeker niet stil staat.

Samsung

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress de grote aandacht gekregen met de nieuwe Galaxy S10-lijn. De nieuwe smartphones zijn vanaf 8 maart te verkrijgen en beschikken over de laatste hardware en zijn voorzien van een nieuw aangepast design.

De meest opvallende verandering aan de nieuwe toestellen is dat bij alle drie de modellen het scherm bijna de hele voorkant bedekt. De frontcamera is verwerkt in het scherm. Hierdoor blijft er enorm veel scherm over bij de smartphone.

Zowel de S10 als de S10+ beschikken over een vingerafdrukscanner welke achter het scherm is verwerkt. De goedkopere S10e heeft de vingerafdrukscanner in de aanknop van het toestel zitten.

Zowel de S10 als de S10+ hebben drie camera’s aan de achterkant. Het gaat hierbij om een normale, een met een groothoek en een lens met meer zoom. Aan de voorkant is er een enkele camera te vinden.

Zeker in vergelijking met zijn voorgangers is de nieuwe Galaxy S10 een mooie opvolger gezien de specificaties en het design. Wel is de prijs behoorlijk hoog met een vanaf prijs van 749 euro voor de S10e. De S10 komt op de markt vanaf 899 euro. De S10+ zal verkocht worden voor 999 euro. Het topmodel met 1TB aan opslag wordt verkocht voor 1599 euro.

Uiteraard kan je ook even wachten, de kans is behoorlijk groot dat de smartphone in de komende maanden flink zal zakken. Wanneer je niet zoveel geeft op de nieuwste en meest krachtige smartphone zijn er uiteraard ook alternatieven waarmee je flink kan besparen.

Andere populaire merken die Android-telefoons maken zijn onder andere Huawei, Nokia, Xiaomi en Motorola. Vooral Huawei, Xiaomi en Nokia weten interessante smartphones op de markt te brengen. Met de website Telefoon.nl is het mogelijk om de prijzen te vergelijken.

Xiaomi Mi 9

De Xiaomi Mi 9 is een high-end smartphone welke beschikt over een voordelige prijs. De smartphone is namelijk honderden euro’s goedkoper in vergelijking met de concurrentie. Xiaomi timmert nu sinds een paar jaar aan de weg in Europa, en brengt langzaam maar zeker meer smartphone naar Europa. De Xiaomi Mi 9 heeft een adviesprijs van 499 euro in Nederland.

De Xiaomi Mi 9 heeft specificaties welke thuishoren bij een high-end smartphone. Het toestel heeft een 6,39-inch-oled-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De krachtpatser beschikt onder de motorkap over een Snapdragon 855, welke wordt bijgestaan met 6GB aan RAM en 128GB aan opslag. Zeker voor 499 euro is de smartphone behoorlijk interessant.

Concurrentie

Naast Xiaomi zijn er nog een tal van fabrikanten welke de afgelopen weken nieuwe smartphones op de markt hebben gebracht. Voor een prima prijskwaliteit kan je ook terecht bij Nokia. Sinds de start van HMD Global is Nokia weer helemaal terug op de markt. Het resultaat zijn prima smartphones voor een schappelijke prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here