Porsche Taycan officieel met Turbo en Turbo S exemplaar

Porsche heeft de elektrische Taycan-sportwagen uitgebracht. Per direct is de auto te bestellen en zal vanaf medio januari volgend jaar bij de Porsche centra staat. De Taycan Turbo heeft een adviesprijs meegekregen van 157.100 euro en de Turbo S kost 191.000 euro.

Porsche Taycan

Zowel de Turbo S als de Turbo beschikken over een accu met een capaciteit van 93,4kWh. Goed nieuws is ook het vermogen dat aan boord is. De instapper heeft 680 pk, de S beschikt over 761 PK. Dit vermogen is goed om in 2,8 seconden naar de 100km/u te gaan.

Bijzonder aan de Taycan. Porsche heeft de auto voorzien van een snelle laadfunctie waarbij 250 kW haalbaar moet zijn. De Taycan is de eerste elektrisch aangedreven productieauto met een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt.

Interieur

De Porsche Taycan vertrouwt op een gebogen instrumentarium van 16,8 inch. Het centrale infotainmentsysteem bevat een scherm van 10.9-inch. Nieuw is het twee scherm voor de passagier, dit scherm is bedoeld voor entertainment en de comfortfuncties. Uiteraard staat dit scherm op de optielijst.

Iets lager op de middenconsole zit een 8,4 inch groot aanraakscherm voor de airco en de overige bediening.

Beschikbaarheid

De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S zijn per direct te bestellen en staan vanaf medio januari 2020 bij de Nederlandse Porsche dealers. De consumentenadviesprijs van de Taycan Turbo is € 157.100 en van de Taycan Turbo S € 191.000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here