Unieke Kerstpakketten trend 2019: Augmented Reality

Nu dat het weer een stuk beter gaat met de economie zien de leveranciers een flinke stijging in aanvragen voor kerstpakketten. Dit betekent indirect natuurlijk ook dat er weer allerlei ontwikkelingen te zien zijn op het gebied van de kerstpakketten in 2019. Na trends in het thema van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid doet nu het uniek kerstpakket met Augmented Reality zijn optreden. De ins en outs, die lees je natuurlijk hier.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality, ook wel AR genoemd, legt een virtueel laagje op de fysieke omgeving. Over het algemeen wordt dit gedaan met behulp van een smartphone. Een van de beste voordelen van de afgelopen periode is bijvoorbeeld de super populaire game Pokémon Go. In deze game werd de ‘normale’ fysieke wereld voorzien van een laagje Augmented Reality.

Deze techniek wordt ook steeds vaker toegepast voor verschillende marketingdoeleinden: waaronder dit jaar ook de kerstpakketten.

De ideale combinatie

Op deze manier wordt er ingespeeld op de behoefte aan een balans tussen de offline en online communicatie. Waar doelgroepen en relatie zich steeds vaker online bevinden, worden de contactmomenten steeds korter en minder intensief. Wanneer hier in de fysieke wereld een offline marketingmiddel aan toegevoegd kan worden, blijft de indruk al langer achter. De opkomst van AR speelt zo veel meer in op een intensief contactmoment en een echte beleving voor de ontvanger. Door deze toevoeging wordt er een mooi tegenwicht gecreëerd tegen de vluchtige, online interacties.

Onderscheidende aspecten

Het is dan ook niet voor niets dat AR op steeds meer manieren toegevoegd wordt aan de ‘normale’ communicatie. Denk aan een visitekaartje dat tot leven komt door een toevoeging van AR, of in dit geval een kerstpakket dat tot leven gebracht wordt door deze unieke technologische ontwikkeling. Niet alleen zorgt dit voor een intensief contactmoment; het zorgt er ook direct voor dat een uiting zich in principe onderscheidt van andere uitingen van concurrenten of andere spelers in de markt. Het is opvallend genoeg om de aandacht van de doelgroep te stelen en de kans tot mond-tot-mond reclame wordt ontzettend vergroot.

Uit onderzoek van ‘The Drum’ blijkt dan ook dat goede AR-campagnes een aandacht spanne van gemiddeld wel 83 seconden behouden!

Exclusief en toch laagdrempelig

Het feit dat AR exclusief is, moge duidelijk zijn. Maar naast de exclusiviteit die deze extra toevoeging op een kerstpakket uitstraalt, is en blijft het een laagdrempelig concept. Bijna iedereen heeft namelijk wel een smartphone waardoor de AR ervaring direct naar de ontvanger gebracht kan worden. Een ervaring die niet zomaar vergeten zal worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here