Oorzaak treinstoring komt door fout in software

ProRail heeft bekend gemaakt dat de storing  die donderdagochtend het treinverkeer in een groot deel van de Randstad onmogelijk maakte, is veroorzaakt doordat een computersysteem uitviel en de automatische overschakeling op een backupsysteem mislukte.

Donderdag vielen volgens ProRail de systemen uit waarmee de wissels en seinen in en rond Amsterdam worden bediend. Hierdoor stond het treinverkeer in de ochtendspits in een groot deel van de Randstad stil. Spoorbeheerder ProRail heeft inmiddels in een verklaring laten weten dat er bij het opstarten van de treindienst om 4:30 uur bij een systeem op de verkeersleidingspost Amsterdam een storing optrad. Hierdoor was ProRail genoodzaakt om over te schakelen op een backupsysteem, maar dit mislukte waardoor de wissels en seinen nog steeds niet te bedienen waren.

Volgens ProRail gaat het om een softwarefout in de het schakel software waardoor de seinen en wissels in en rond Amsterdam niet bediend konden worden. Om 8:40 uur werd het probleem verholpen, waarna het treinverkeer langzaam weer op gang kwam. ProRail stelt verder dat het inmiddels bij andere verkeersleidingsposten heeft gecontroleerd of dezelfde softwarefout zou kunnen optreden.

Vorig artikelYouTube video verbeteren met YouTube’s ‘one click fix’
Volgend artikelTwitter jarig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in